Hoera! Dit is Micis het nieuwste rok-patroon van Sofilantjes

Micis!! Het allernieuwste rok-patroon van Sofilantjes

En ik had de eer om deel te nemen aan het testteam. Afgelopen week ben ik druk bezig geweest met het maken van allerlei ontzettend leuke rokjes. Want dit op het oog eenvoudige patroon heeft oneindig veel leuke mogelijkheden.

Ik startte met mijn opdracht optie D. Een rokje met een valse overslag. Tijdens het stoffenspectakel kocht ik bij de kraam van Holland Stoffenhuis een halve meter Graffiti stof.  Een stoere stof waarvan ik nog niet precies wist wat ermee te doen. In combi met twee effen kleuren maakte ik voor Elyn dit stoere rokje. En genoeg restjes om er een mooie Sylva bij te maken.

Als snel ging ik verder met een tweede exemplaar. Hiervoor gebruikte ik een gebreide stof van Driessenstoffen. Ik had het al voorbij zien komen binnen de testgroep en wilde heel graag optie B uitproberen. Het rokje met de dubbele plooi. Deze variant vind ik bij Elyn het leukste staan. Een stoere tienerrok!

Omdat dit rokje zich uitermate goed leent om restjes op te maken dook ik mijn bak in en kwam dit door Elyn gekoesterde stukje pandastof tevoorschijn. Uit dit restje stof maakte ik optie A. Een rokje met een A-symetrische plooi. De stoere tiener hing om mijn nek en ik kreeg een dikke knuffel!

Waarom is dit wederom een geweldig patroon?

  • Eindeloze opties (behalve de 5 die in het patroon beschreven staan kun je onderling combineren en daardoor komen er nog veel meer bij)
  • De ideale ‘restjesvreter’
  • Een klein compact patroon (5 patroondelen waar je dus alle opties mee kan maken)
  • Schattig in de kleine maatjes (vanaf 62/68) en stoer in de grote maten (tot 158/164)
  • Makkelijk en snel in elkaar te zetten. Goed te doen voor beginners
  • Het ideale patroon om mooie stoffencombinaties te gebruiken

Er zitten nog zeker 3 varianten in mijn hoofd die ik nog wil maken voor Elyn en Fleur. Dank je wel Miranda dat ik mee kon werken aan het testen van dit superleuke rokje. Ik heb het met heel veel plezier gedaan. Dank je wel lieve zus voor het maken van de foto’s!

Releaseinformatie:

Het patroon is nu te verkrijgen voor de speciale releaseprijs van € 5 ex btw  tot zondagavond 23:59 uur CET. Daarna wordt het patroon wordt verkocht voor € 7, – ex btw

Nederlandse patroon Micis

Engelse patroon Micis

Wil je meer zien van mijn creaties volg mij dan op facebook en/of instagram

Bovenstaande blog bevat affiliate links. Dit houd in dat als je het patroon aanschaft via deze link ik hiervoor een klein bedrag ontvang. Je betaald hiervoor zelf niet meer en ik ‘spaar’ via deze weg voor aanschaf van nieuwe patronen.

4 opmerkingen over “Hoera! Dit is Micis het nieuwste rok-patroon van Sofilantjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *